Saturday 27 April 2013

Spicy Avocado Lime Creamy Sauce

The other day I pan fried some Haddock fish but I had too much leftover so I decided to make some  Fish Tacos the following day.
I usually make fish tacos with battered fish and this was not it so I wanted to add some sauce to it, something light and yummy.
I looked online for inspiration and found one that was so good that using just for fish tacos will be a waste.
Here is the recipe I found with a few personal modifications.

Spicy Avocado Lime Creamy Sauce.


What you need:

2 avocados, peeled and pitted.
1/2 cup of thick natural yogurt *
1/2 cup of sour cream *
Juice of 1 lime
1 Jalapeño pepper, seeded and chopped **
A handful of Cilantro leaves.  
A dash of Vegetable or flavour oil*** 
Salt and Pepper to taste.


What to do with it: 


Put all the ingredients in a food processor, hand blender or blender, mix, pour in a glass or plastic container (not metal) and refrigerate until use. It is THAT simple.

* Instead of using yogurt  AND sour cream you can use 1 cup of yogurt or 1 cup of sour cream.
 I mixed them because I think they both compliment each other very well.

** You can use any kind of hot pepper. I used Jalapeño because it is not that spicy, in fact, without the seeds it is quite mild and my husband and kids don't like spicy food but if I was making this sauce just for me I would have use Habanero pepper or anything hotter.

*** I always have flavour oil like Mexican Jalapeño oil or Greek Oil, they are available  at most Grocery Stores and they add something special to your food. For this recipe I used the Mexican Jalapeño oil, but if you don't have any, vegetable oil will do just fine.

This sauce is so creamy and super delicious, it goes amazing with fish but it can also be serve with pan fried or Grill Chicken Breast, Steaks, use in sandwiches, burgers, heck, even as a dip with Tortilla chips, it is very versatile.

Buen Provecho!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El otro día prepare pescado a la plancha, pero resulta que prepare mucho, así que decidí guardarlo para preparar Tacos de Pescado al día siguiente.
Yo generalmente preparo Tacos de Pescado con pescado rebosado en harina no a la plancha, por eso queria preparar una salsita, busque en el internet por inspiración y encontre la salsa perfecta; quedo tan buena que usarla solo en Tacos seria un desperdicio
Acá esta la receta con algunas modificaciones personales.

Salsa picante y cremosa de Aguacate y limon


Lo que necesitas:


2 aguacates pelados y sin semilla.
1/2 taza de yogurt natural *
1/2 taza de crema agria *
El jugo de un limón
1 Chile Jalapeño sin semillas y picado **
1 manojo de hojas de cilantro
1 chorrito de aceite vegetal o condimentado ***
Sal y pimienta al gusto 

Que hacer con los ingredientes:


Poner todos los ingredientes en un procesador de comida, licuadora de mano o licuadora normal, mezclar, poner en un envase de vidrio o plastico (no de metal) y refrigerar hasta el momento de servir.

* En vez de usar yogurt y crema agria puedes usar 1 taza de yogurt o 1 taza de crema agria, yo las mezcle porque me gusta como quedan las 2 juntas, se complementan la una a la otra.

** Puedes usar cualquier chile picante. Yo use Jalapeño porque no es tan picante, en mas, sin las semillas es bastante suave y a mi esposo e hijos no les gusta la comida picante, pero si estuviera haciendo esta salsa para mi nada mas, hubiese usado Habanero o un chile mas fuerte.

*** Yo siempre tengo a la mano aceites condimentados, que si de Jalapeño o sabor griego, se consiguen en la mayoría de los supermercados y de verdad que le dan un buen toque especial a la comida. Para esta receta use el de Jalapeño, por supuesto, pero si no tienes nada así , aceite vegetal queda perfecto también.

Esta salsa es cremosa y super deliciosa, no solo con pescado sino con milanesa de pollo a la plancha or a la parrilla, con bistec de carne roja, en sandwiches, hamburguesas, hasta como  dip con tortillas crujientes, es muy versatil.

Buen Provecho!!!!












No comments:

Post a Comment